måndag 16 januari 2012

MÅNDAG KANSKE?

Kaffearomen spred sig i lägenheten. Finns det någon bättre lukt att vakna till? Knappast. Grannarnas skratt slog genom väggarna. Shit, vad är klockan? Jag flög upp. Och störtlandade igen lika snabbt. Har jag sovit bort hela dagen? Ja...vilken jävla dag är det? Förvirringen var total men jag kunde knappt lägga energi på det. Min kropp var tung som bly. Det skulle inte förvåna mig om det sa "bom" och så vaknar jag på golvet. Blyklumpen är på väg att åka genom sängmadrassen i sin väntan på att orken ska komma till undsättning.

Sniffade lite till kaffe-doft innan jag hasade mig ur sängen. Insåg att orken aldrig skulle komma så det var lika bra att ge upp. Tänker fantisera mig bort i boken om de två Stockholms-tjejerna vars liv kretsar kring rosa drinkar och 13 cm högklackade skor. Hör i mitt huvud hur de skriker (läs piper) om de blir upprörda, eller hur de snofsigt slänger med håret. Så klyschigt tjejiga så jag vet inte var jag ska ta vägen. Det är inte riktigt jag och jag kan inte identifiera mig med dem förutom i vissa situationer och då handlar det inte om att den dyraste märkeströjan inte finns i storlek 32. Nej, det är lite för ytligt och lite för tjejigt, men jag hoppas på en vändning. Jag frossar i feelgood-läsning just nu så hoppas mina nyinköpta böcker kommer snart.

Förresten. Förslag på bra böcker tas emot med stora, öppna armar!

/E

4 kommentarer:

 1. Laura-flickan från havet
  Blondie
  bortom allt förnuft!!

  SvaraRadera
 2. Om du gillar deckare:
  Alla böcker av Kepler.
  Geim av Anders de la Motte

  Om du gillar feelgood:
  Tillsammans är man mindre ensam
  Boktjuven

  Om du gillar bra men mer lättlästa böcker:
  Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeldt


  Och en riktigt rolig, men ändå allvarlig bok:
  Gör vad du vill, av Erlend Loe.

  SvaraRadera
 3. En av mina favoritförfattare är Tracy Chevalier: "Flicka med pärlörhänge" (den är nog mest känd eftersom den blivit film också), "Damen med enhörningen", "Den blå färgen", "Oskuld och erfarenhet" och "När änglar faller"

  Dan Brown: "Da vinci koden", "Änglar och demoner" och "I cirkelns mitt"

  Khaled Hosseini: "Flyga drake" och "Tusen strålande solar"

  och jag har alla här hemma om du vill låna +många till :)

  SvaraRadera
 4. 'I taket lyser stjärnorna' av Johanna Thydell. Man kan säga att den boken räddade mitt liv. Kram!

  SvaraRadera