måndag 30 januari 2012

HUR GÖR MAN?

När ska jag prata om det? Ska jag svara att jag mår bra när jag träffar någon på stan? Ska jag säga att jag är sjuk? Tänk om den personen inte vet då? Och så droppar man världens nyhet. Där. Mitt i butiken, bland alla människor och hon letar efter en snygg topp inför kvällens fest. Snacka om partypooper. Eller när han är påväg för att träffa några kompisar för en kaffe/öl, eller tv-spelskväll, eller nåt. Där. Mitt i hetsen. Hur blir reaktionen? Förstör man nåt?

Nej, då är jag tyst. Och sen när han/hon tar upp det och frågar hur jag mår och undrar hur allt går, då står jag där och känner mig dum istället. Eftersom jag låtsats som att inget har hänt och så vet personen redan. Hur fan ska jag veta när jag ska bita ihop och trä masken på, "spela" gamla vanliga Emma, som mår bra? Och när ska jag säga sanningen? Hur läser man av situationen och avgör hur man ska göra? Jag låtsas alltid. Tar aldrig upp det om inte den andre gör det...för ifall den personen inte vet. Då får det förbli så. Lyckligt ovetandes. Det är bättre så.

Eller? Hur ska man göra egentligen...

/E

2 kommentarer:

 1. Vi har alla ett ansvar! Vet personen om det så är det lika oärligt av kompisen att inte säga, som för dig! Det finns inga ord som kan göra dig frisk, men det finns ord för osäkerhet, ord för omtanke. Det är bättre att säga att man inte finner orden, när man vet om din situation. Det är svårt för alla! Du får inte ta på dig allt ansvar! Att fråga hur du mår av artighet när man vet om din situation menar jag är ett svek. Hur mår du är ingen artighetsfras! Låt vänner och bekanta ta sitt ansvar. Du förstör ingens kväll för att du talar om, de gör ett val, att känna eller inte känna!

  SvaraRadera
 2. Måste hålla med ovanstående Emma .
  Om du känner att det är en person som behöver veta ,
  då ska du berätta, om det hjälper dig att må bättre !
  Det är inte ditt fel att det blivit såhär ,
  du har ingenting att skämmas över.
  Om du står för att du är sjuk å har accepterat de,
  så ska andra oxå göra det .
  Vad ja menar är att gör frågan till ditt val.
  Vill DU berätta så gör det. Vill DU inte så låt bli.
  Men gör inget av det bara för någon annans skull !
  Många kramar <3

  SvaraRadera