tisdag 20 mars 2012

CATCH 22.

Ingen strålning idag. "Åh, vad skönt!" tänkte jag. "Sovmorgon!". Nu sitter jag här och förstår inte hur jag ens kunde tänka tanken att jag skulle få en normal natts sömn med sovmorgon på det.

Gårdagens perukprovning fick mig totaldäckad på soffan... Herregud det är otroligt hur mycket huvudvärk man kan ha. Just smärtan i huvudet, det är fan sjukt. Det blir att ringa läkaren idag och be om mer kortison. Den senaste veckan har det varit på tok för mycket och nu knäpper någon mig på näsan och säger åt mig att ta tag i det. Att jag ska sluta bita ihop. Jag vet...det är bara dumt och jag borde ringt tidigare.

Men det är så frustrerande, jag vill inte ha mer kortison. Jag blir hyper på det och det kliar något otroligt i mina fingrar. Det i sin tur gör mig deppig, för duracellkanins-känslan gör att jag vill göra något men samtidigt kan jag ju inte. Då ligger jag som igår kväll och värken får mig att vilja skjuta huvudet av mig. Det går inte ens att lyssna på musik för dunket triggar huvudvärken och musik har alltid varit en bra hjälp på vägen när humöret ligger lite lågt. Underbart att slå på en skön låt när det känns tufft. Men mitt huvud klarar ibland inte av musik, hur lugn den än är. Så vad gör man? Ligger och stirrar i taket? TVn på ljudlös typ.

Nu ska jag faktiskt sätta mig och skriva en lista. Göra ett schema, på saker jag ska göra. Saker jag KAN göra. Jävla catch 22.

6 strålbehandlingar kvar. Nästa vecka på onsdag, då jävlar är det jag och maskinen mot Mårten, en sista kamp, för den här gången! En kamp som ska resultera i vinst!

Emma

2 kommentarer:

  1. Du är så tapper! Jag vill påminna dig om att kortisonet gör dig deppig och du känner aptitlöshet. Strålningen gör dig trött, deppig med ökad huvudvärk, den bryter ner Mårten, men även Dig! Du är tyvärr i den mest kritiska perioden, så nära ditt mål, men svårt för dig att stå ut! Klokt av dig att ta hjälp av läkarna för mer citadon och kortison.
    Jag önskar jag fanns närmare för att ge dig en kram!
    Mitt hjärta! /mamma

    SvaraRadera