onsdag 8 maj 2013

HÅLL TUMMARNA FÖR MIG IDAG.

Det är nervöst i maggropen idag. Rutinen att göra magnetröntgen förvandlades till ett orosmoment istället. Jag ska in i röret. Det dånandes MR-röret och bli rejält påmind om vad jag faktiskt har kvar i huvudet. Förstår inte varför jag är så nervös nu, kan bara anta att det har att göra med att jag börjat träna. Blivit mer aktiv än innan. Nu har jag mer huvudvärk också, vilket gör att jag vill kräkas av bara tanken på vad resultatet kommer visa. Kan jag ha hetsat igång Mårten? Jag vet, jag ska inte ens tänka de tankarna, men de ligger där och pockar på medan jag kämpar för att acceptera dem och sedan släppa iväg dem.

I slutet av förra veckan lyckades jag ta dubbel dos på morgonen. Jag är i vanliga fall den där virriga när det gäller medicinerna. Dagarna flyter ihop och jag kan inte säga om det var igår morse eller i morse jag tog dem sist. Kunde varit vilket som. Den morgonen tog jag dem två gånger och det, mina vänner, är inget jag rekommenderar. Jag hade en otrolig yrsel, kunde inte fästa blicken och somnade så fort jag satt eller låg ner. Kände mig drogad i princip hela den helgen, allt blev en enda dimma - fy fan vad hemskt. Nu är det dosetten som gäller, så jag VET när jag tagit senast. Det är jag och panchisarna som använder dem men jag skäms inte! :D Dagarna blir verkligen suddiga när man tar mediciner så ofta, igår kunde lika gärna ha varit i söndags ungefär. Med tanke på detta misstag är det kanske inte konstigt att jag mår som jag gör nu. Mer huvudvärk, trötthet och så vidare. Kroppen har haft mycket att ta hand om men jag antar att det är huvudvärken och att kroppen nästan känns som överkört av ett tåg som gör mig orolig inför idag. Annars brukar jag bara göra MR och det är ingen grej. Jag liksom funderar inte så mycket. Ska försöka lugna nerverna med mindfulness idag och göra just det; sluta fundera.

Nya frågor har poppat upp i huvudet. Skräcken över att väcka tumör-Mårten genom olika levnadssätt är en tanke jag måste lära mig hantera. Acceptera och släppa, för att sedan fortsätta leva lugnt och inte ägna så mycket tid åt "tänk om"-tankar. Men det är lätt att säga, en heeeelt annan sak att göra.

Emma

4 kommentarer:

 1. Nej Emma, du har inte hetsat igång Mårten. Tvärtom, att du börjat träna gör att dina endorfiner rusar runt i kroppen och den välbefinnandekänsla dessa endorfiner ger, hatar Mårten. Han kommer att fullständigt kickas ut ur ditt liv och skalle

  Det var en tråkig helg du hade, men den är nu bakom dej. Detta fixar du att lägga bakom dej. Du är så stark och har en sådan härlig gnista

  SvaraRadera
 2. Starka du, tack för en mycket inspirerande blogg. Jag känner inte dej men håller tummar o tår för att du ska må bra o bli så frisk du kan. Många cyber kramar till dej :)

  SvaraRadera
 3. Hoppas att allt gått bra❤

  SvaraRadera
 4. Har tittat in här flera ggr men inget nytt,hoppas allt gick bra <3

  SvaraRadera