tisdag 14 augusti 2012

LÄXAN.

Huvudvärken har gjort mig smågalen de senaste dagarna. Det är värst när det känns som att huvudet bokstavligt talat håller på att explodera. Jag vet att energikontot är väldigt fattigt just nu, men jag vilar... Jag vilar ju så mycket att Freja snart byter matte. Jag försöker ta hand om mig själv samtidigt som jag försöker ta hand om henne. Hon vill leka och busa, hoppa och springa. Jag vill vila... sova... medan hon ju bara vill vara sig själv. Vara valp - en galen valp. Jag älskar henne så mycket att mitt hjärta skulle fan inte klara av om något hände henne. Även om jag har lust att lägga ut henne på Blocket ibland. Det är de gånger hon verkligen bara trotsar och vägrar lyssna, och när jag nästan grinar av att bara ha huvudvärken. Då blir det påfrestande att klara av att vara cancersjuk och matte på en och samma gång. Men det går och jag ångrar inte en sekund att jag har den lille hårbollen. Det är troligtvis det bästa jag gjort på år. Bara så ni vet: skulle aldrig i hela mitt liv lägga ut henne på Blocket på riktigt. Skulle aldrig sälja henne, inte ens för miljoner. And that's true - för pengar är bara papper. Materiella ting typ. 

Har jag lärt mig nåt sen jag blev sjuk så är det att uppskatta vad man har och ta vara på det man bryr sig om. Allt man tycker om. Nu eller aldrig är inte så klyschigt egentligen, och alla klyschor är ju inte klyschor utan anledning. Livet är nu. Hej moralpredikan. ...Förlåt mig. Jag har, tror jag, alltid varit en sån person som tar vara på saker och ting, mer eller mindre. Men sedan Mårten tog min hjärna till gisslan har jag nog lärt mig mitt livs viktigaste läxa.

Emma

1 kommentar:

 1. Alla mynt har två sidor...även matterollen! Du är så tapper med Freja! Ni har en äkta mor- & dotterrelation nu. Det ska testas till bristningsgränsen!!
  Det viktiga är att du ber om hjälp, en paus under dagen från Freja gör er båda gott! Du är tapper nog som det är med din sjukdom.
  Det är svårt att hjälpa när du inte ber om det, vi vet att Freja är det bästa ändå, fast du uttrycker säljvarning, eller till och med skänkes!! ;))
  Du vet vilka som ställer upp utan att tveka, ta vara på dem! Se det som en chans för Freja att ta steget att lita på andra & du får mer kraft att ge henne all din kärlek!
  Vila när Freja vilar! Alla gånger!!

  SvaraRadera